Wednesday, June 23, 2010

perasan atau x perasan??

tajuk(Ingat mengingati sesame islam..)






Ingrediants: (SOURCE: Pork Skin)

AWAS !!! Ada di jual di 7-11




Jangan Minum AIR KICKAPOO dan Coca-cola


Pengumuman penting untuk UMAT ISLAM semua, sebenarnya air kickapoo bergas yang selalu diminum kat Malaysia ni berasal dari syarikat ARAK, nama syarikat MONARCH BEVERAGE, bukti lihat web kat bawah ni:

http://www.kickapoojoy.com/history.html

http://www.monarch-beverage.com/home..htm


Jolly Shandy
Arak Alaf Baru yang mengelirukan!! PERHATIAN SEMUA!!!
Carlsberg baru sahaja mengeluarkan dua produk minuman tin terbarunya bernama JOLLY SHANDY berperisa LEMON dan ORANGE .
Malah corak dan warna tin minuman tersebut seolah2 sama seperti tin minuman biasa F&N, PEPSI, Coca Cola, Drinho, Yeos, etc.
kemungkinan ia dipasarkan secara terbuka dan meluas sehinggakan ada nanti umat Islam yang terbeli minuman tersebut.
Tambahan pula perkataan "Contains alcohol" hanya di tulis kecil sahaja di belakang tin tersebut.

Minuman Berkarbonat Ternama Mengandungi Bahan Asing KUALA LUMPUR
Unit Aduan PPIM telah menerima aduan seorang pengguna yang membeli air minuman Coca รข€“ Cola mengandungi benda asing yang menjijikkan.



Mangsa mendakwa tertipu dengan isi kandungan air coca-cola selepas membeli minuman itu di sebuah kedai runcit di Kapar, Klang .

PPIM juga was-was dengan status halal minuman coca-cola kerana disyaki mengandungi bahan terlarang dalam ramuan minuman keluaran syarikat tersebut.

Syarikat ini juga dipercayai menyokong Rejim Yahudi dengan memberi bantuan moral dan kewangan yang besar untuk melakukan kekejaman dan keganasan terhadap kemanusiaan dan negara-negara yang lemah sejak berkurun lamanya.
Sokonglah produk keluaran Islam.






Produk paling LARIS tetapi TIDAK HALAL

1.Shampoo dan facial DOVE
2.Pringles potato chips
3..Lychee NARCISSUS


KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.

* Di atas adalah barang2 keluaran Narcissus

"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as;

whole mushrooms,

asparagus spears,

lychees,

spiced pork cubes,

stewed pork chops etc.


The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include :
Canned Meat
Canned Seafood
Canned Fruits
Canned Vegetables
Seasonings

untuk renungan bersama???..klu nk tau cite selanjutnyer..klik linkini..http://kpa2u.files.wordpress.com/2009/01/kuaci_shanghai3.gif


… Ramai dikalangan kita tidak mengetahui tentang kod (E) yg berada dalam makanan samada makanan harian atau sekadar makanan ringan…
Kod makanan yang mengandungi unsur babi ialah:
E100, E110, E120, E140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234, E252, E270. E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432, E433, E434, E435, E436, E440, E470, E471, E472, E473, E474, E475, E476, E477, E478, E481, E482, E483, E491, E492, E493, E494, E495, E542, E570, E572, E631, E635, E904….


"....adalah tidak mustahil, seorang ISLAM yang kini sudah berusia40 tahun,...kalau dihitung ....mungkin dah termakan seekor babi secara syubhah...!!!"

"...SEDARILAH UMAT ISLAM DI MALAYSIA INI, SELAMA INI DAN SAMPAI SEKARANG INI...APA YANG TELAH MASUK KE MULUT KITA, ANAK-ANAK KITA...ADALAH MAKANAN & MINUMAN HAMPIR SEMUANYA ADALAH SYUBHAH...

" ...masih lagi dok fikir ??? sampai bila nak fikir ??? "....marilah bersama-sama kami,..kita sama-sama berjamaah mencari, mempromosi & mengguna produk-produk yang 100% HALAL keluaran syarikat 100% Bumiputra Muslim.....demi masa depan anak bangsa kita... MELAYU & ISLAM...INSYAALLAH"


p/s: ni email yg ana dpt beberapa tahun yg lalu..tp ana pasti info ni x ramai yg taw or kolu yg dah taw tp da jgk yg kurang jelas or maybe x ingt...jadi ana fikir bile post kat blog ni mayb boleh bg info bru kpd yg xtaw lg or sape2 nk copy ana izin kan...menda yg mcm patut umat islam sume taw n ambil tindakan yg wajar..or cari jalan lain supaye kite x tertipu...renung2 kan..dan ambil la tindakan yg sewajarnye..

3 comments:

  1. post yg sgt bergune untk ummat islam.. same2lah kte m`hindarinye..
    syukran

    ReplyDelete
  2. syukran tuk info yg byk manfaat tu...
    mnta izin nak copy n paste...
    time kasih....
    :)

    ReplyDelete
  3. Untuk kod makanan atau E Code, saya ingin membuat sedikit penderahan.

    E Code tidak menyatakan sumber mana ia datang tetapi ia menggolongkan fungsi apa sesuatu itu. Makanya tidak semua E Code yang dinyatakan bersumberkan babi.

    Justeru, pilihan produk yang disahkan status halalnya oleh JAKIM atau JAIN

    ReplyDelete

networkedblogs